top of page

Mina Specialiteter

Artegen Kost

Artegen kost innebär att äta den mat som vi är gjorda att äta, naturlig mat (inte processad) som våra kroppar är evolutionärt anpassade till. En naturlig artegen kost idag innefattar bland annat: fisk, skaldjur, kött, ägg, grönsaker, rotfrukter, frukt, bär och nötter. Därtill naturligt fett, både mättat och omättat och en lagom mängd feta mejeriprodukter (mejeriprodukter är inte arteget men gör kosten mer varierad, för de som inte får problem av att äta det t.ex. vid magproblem eller autoimmuna sjukdomar)

Ätbeteende

Vi har olika förhållande till mat och ätande, som till exempel sätt att äta, ätrytm (man äter för fort eller för långsamt), tidsintervall (hur lång/kort efter varje måltid). Att ha kontroll över vad man äter (väga, räkna kalorier), att testa olika dieter som till slut inte fungerar. Att tröstäta, när våra känslor invadera oss och vi äter för att dämpa dem. Att vi äter när vi har tråkigt. Ätbeteende kan ha olika skepnad och många gånger är det bra att veta om varför vi beter oss på ett visst sätt när det handlar om maten. När vi förstår vad som ligger bakom våra ätbeteende, då kan vi göra något åt det. Vi tittar på lösningar.

Hälsa

Hälsa är någon som många av oss tar för givet…tills vi blir sjuka, då börjar vi uppskattar när vi var friska. Det tar mera på krafterna på att bli frisk än på att lära sig att ta hand om sig själv och sin hälsa. Jag kan säga att inom hälsa finns det fyra viktiga område, och det är Vila, Kost, Rörelse och Sömn. Många gånger vill vi göra något bra för att få en bättre hälsa men vi vet inte var ska man börja. Vi kan tita tillsammans på ”din tavla” och så börjar vi tillsammans lägga puzzlebitar på sin plats, så att du kan se hela tavlan och få en bra hälsa på köpet.

Livsstil

Livsstil är det som påverkar vår hälsa mycket stark. Genom att hitta balansen mellan fritid, arbete, att ta hand om sig själv och förbättra hälsan, (olika område av ditt liv)  kan du ”puzzla” ihop och hitta din livsstil. Detta gör vi tillsammans.

Vikt

Vikt Att ha en övervikt eller att vara undervikt är inte det normala för vår kropp. Vår kropp kämpar för att överleva och försöker göra sitt bästa med den mat som vi stoppar i munnen. Det finns alltid en orsak bakom problemet med vikten.

Värk

När vår kropp försöker att vi ska lyssna på den, så skickar den många signaler till oss. Tyvärr är vi många gånger inte uppmärksamma och vi lyssnar inte eller vill inte lyssna. Ett sätt för kroppen att dra upp märksamheten är värken. Kanske du har mycket värk i din ländrygg och kroppen försöker talar om för dig att du andas fel. Eller så känner du dig stel på morgonen när du stiger upp från sängen och med stelheten försöker kroppen säga till dig, att du borde röra dig lite mera under dagen och inte sitta hela dan vid skrivbordet. Kroppen och hjärnan är så himla smart och en fantastisk konstruktion, som vi tyvärr har slutat att lyssna. Vi utforskar tillsammans vad vill kroppen och hjärnan säga till dig.

Problem med mage

Allt hänger ihop. Om du har problem med magen, kan det vara olika saker som påverkar den men även kan det vara saker som du inte gör och din mage behöver. Som t.ex. att sitta och äta eller att du börjar andas ordentligt, eller att du ska ändra något i din livsstil. Vi undersöker och testar olika saker för att klura ut vad det kan vara.

Individanpassad kostplanering.

Vi är så lika men ändå olika. Det som jag äter, kanske passar inte dig. Eller det som din väninna äter, kanske borde vara något för dig. Kostplaneringen gör vi tillsammans. Det är mycket ”För vem och varför”

Andullationsbehandling

HHP Andullationsmassage är en typ av behandling som kombinerar vibrationer med infraröd värme. Andullationsmassage ökar välbefinnandet och ger avslappning samtidigt som det kan sätta igång många gynnsamma processer både i muskler och inre organ. Tillsammans befrämjar andullationen cirkulationen av blod och lymfa samt påverkar energin i cellerna. Effekten av andullation upplevs som behaglig värme och avslappning. Det finns olika behandlingar för olika ändamål.

Kontraindikationer då du ej bör ligga i andulleringsmadrassen:
– Gravid
– Ammande
– Pacemaker
– Misstänkt blodpropp
– Akuta sjukdomar

Andningsinstruktör

medveten-andning-logo-3.png

Det första vi gör när vi föds är att ta vårt första andetaget. Och det sista vi gör när vi lämnar moderjorden är att ta ett sista andetag. Andningen är med oss under hela vårt liv. Tyvärr genom det nya samhället som vi lever i just nu, har vi glömt bort hur vi ska andas på ett bra sätt, så att våra celler kan jobba med oss, i stället för emot. Här lär vi oss att andas på nytt.

Stresshantering med ACT, mindfulness och andningsteknik

 ACT (acceptance and commitment therapy). ACT lär oss att leva här och nu. Om du lever alltid i ”igår” eller i ”morgon”, missar du själva livet. ACT är att känna efter vad som är viktigt och värdefullt för dig. Med hjälp av ACT, mindfulness och även andningsteknik lär du dig att se din omgivning, dina tankar, känslor och sinnen från utsidan. Du betraktar dig och världen omkring, och du väljer vad och var du vill rikta din uppmärksamhet. Det hjälper dig att skapa handling för att leva efter din egen livsinriktning.

Healing

logo_reikiforbundet liggande.jpg

Reiki är en form av healing. Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet. Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte "tro på healing" för att det ska fungera. Modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang.

Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.      

Jag är med i Reikiförbundet.

Access Bars

Access Bars är en energibehandling som ges med en mycket lätt beröring på 32 punkter på huvudet. Punkterna representerar alla våra livsområden och när dessa berörs laddas den elektrisk delen av komponenterna mellan våra tankar, känslor, beslut, slutsatser, övertygelser, dömande och sinnesstämningar ur. Det gör att våra mentala mönster som skapar blockeringar, stress, oro, hinder och rädslor får hjälp att lösas upp. Det är lite som att uppdatera ditt eget operativsystem så att du fungerar med en större lätthet, glädje och härlighet i livets alla områden. Hur skulle det vara för dig?
När vi har defragmenterar en dator tar det inte lika lång tid på sig och när vi rensar virus hänger den sig inte lika lätt. Du kan efter behandlingar med Access Bars fungera mer harmoniskt, balanserat, uppleva mer glädje och vara i mer lätthet. Du kanske börjar se saker från ett nytt perspektiv, ha tillgång till mer kreativitet, du kan känna dig mer energifylld och se möjligheter istället för problem. 
Studier har visat att behandlingen har gett goda resultat på personer som har upplevt ängslan, oro, stress, rädslor, ångest, depression, sömnproblem, utmattning och värk. 
För många är det verkligen en befrielse när tankebruset tystnar och sömnen fördjupas.
Under behandlingen ligger du ned skönt på en behandlingsbänk med kläderna på och tar emot en djup avslappande stund under 60-75 minuter. Behandlingen är välgörande på alla nivåer till och med cellen påverkas positivt. Det är som om att storstäda i ditt mentala inre och ge dig själv mer utrymme att vara den du egentligen är.

MSTR®- Ärrvävnads behandling (Under utbildning)

Besväras du av dina ärr?

Få dina ärr behandlade med denna effektiva ärrvävnadsteknik

Ärrvävnad kan orsaka smärta, minskad rörlighet, förlorad eller nedsatt känsel, försämrade nervimpulser, domningar, stickningar, stel och knölig bindväv, försämrad blodcirkulation, försämrat lymfflöde, svullnad, muskelsvaghet, klåda, minskad energi, psykiskt lidande. Ärr kan också se obehagliga och fula ut. Alla ärr bör behandlas, oavsett var de sitter, kan leda till försämrad energi på grund av dåligt flöde i akupunkturmeridianerna.

Obehandlade ärr kan minska effekten av andra behandlingsmetoder.  Man kan ha besvär som man inte alls kopplar ihop med sina ärr, t.ex: Ett ärr på en axel kan leda till förstoppning, Ett kejsarsnittsärr kan leda till ryggont, urinvägsbesvär och hormonella störningar. Ett blindtarmsärr kan leda till ryggont, magbesvär och dålig cirkulation i benen. Ärr i huvudet eller nacken kan leda till koncentrationsproblem. Ett ärr på benet leda till axelbesvär, svullnad och kalla fötter. Ärr i korsryggen kan leda till huvudvärk och smärta i benen. Ett åderbråckssnitt kan leda till domningar i fötterna. Ärr från bortopererad leverfläck på armen kan orsaka domningar i händerna. Ärr kan se små ut, men vara stora på insidan t. ex. ärr från titthålsoperationer. 


MSTR har använts på ärr från Kejsarsnitt, Hysterektomi, Bröstoperationer, Blindtarmsoperationer, Gallblåseoperationer, Bypass-operationer, Knä- och höftledsoperationer, Skador (alla typer och var som helst på kroppen), Brännskador. Ja, i stort sett alla typer av ärr

MSTR har också visats sig ha effekt på hälsporre, frusen axel, muskelbristningar och andra besvär där bindväven har blivit stel och orörlig.

Hur går en behandling till?

MSTR är en mjuk behandlingsmetod. Med fingertopparna utförs små, specialiserade grepp över ärrvävnaden. Blod- och lymfcirkulation, nervimpulser och energiflöde ökar genom ärret, vilket i sin tur leder till att de besvär man har avtar.
Stora ärr behandlas i upp till ca 15 minuter och mindre ärr upptill ca 7-8 minuter. 1-3 behandlingar är oftast allt som behövs för att få hållbara och varaktiga resultat.


Vad händer under behandlingen?

Under behandlingen blir ärret rödare i färgen, eftersom blodtillförseln till ärret ökar. Man kan då känna värme i det behandlade området. Pirrningar eller stickningar kan kännas i ärret eller någon annanstans i kroppen när nervimpulserna börjar komma fram.


Vilka effekter kan man få?

Ärren blir mjukare och mer elastiska, syns inte lika tydligt. De blir plattare. Smärta försvinner. Rörligheten ökar. Känsel förbättras eller återkommer helt. Bättre cirkulation. Svullnad försvinner. Muskelstyrkan ökar. Klåda försvinner. Ökad energi. Känslomässig balans.

bottom of page